Life with Rebel

Dressage – the results

June 16, 2019

Da var det mandag igjen og det var veldig vanskelig å stå opp. Vanligvis pleier jeg å hoppe ut av sengen før klokka ringer, men nå klarer jeg ikke å hoppe og har bittelitt mindre motivasjon til å gå på jobb. Det går seg som regel til, men denne uken begynner jeg på et flunkende nytt design og kommer til å ta perm før utvikleren er ferdig og designet er live. Det er aller best når man tar del i hele prosessen og kan feire når alt er i boks 🙂

Men tilbake til gårsdagen. Bilen til Stephanie besto ikke Eu-kontrollen på Fredag så hun kastet inn håndkle og trakk seg fra stevnet. Dermed kjørte jeg Rebel og Odin, med Jackie og Stephanie som passasjerer – skikkelig team effort!
Jeg ville ha lang til tid å varme opp og var på stevneplassen én time før start, og før jeg visste ordet av det var han påsalet, jeg var klar og ridebuksa hadde en hårstrikk mellom knappene for å holde seg oppe. (Jeg trodde ikke folk kunne se magen med Jackie sin jakke, men det tar jeg tilbake etter å ha sett videoen – det er tydelig at jeg ikke er like smal lenger :p) Jeg bestemte meg for å ha helt lik oppvarming som sist, og det tar sin tid å gå gjennom alle bitene før ting sitter på plass

1. Jeg skritter rundt i 10 minutter
2. Traver han med lang nakke både på rett spor, i et 8-tall, i midten, på kryss og tvers osv.
3. Jeg sitter nede i noen steg før jeg rir lett igjen så han ikke fatter galopp før sjenkelen ber om det. Repeterer dette ca 10 ganger helt til han ikke reagerer.
4. Fatter galopp, og rir han med lang nakke og lange tøyler. Her prøver jeg å ri rett for så å ri på volte, forså å ri rett igjen. Nakken er rett, så må han bøye seg, osv. Voltene jeg legger er veldig små og han må jobbe med balansen og ta det ganske sakte.
5. Repeter 3 og 4 på den andre hånden.
6. Skrittepause – sjekker klokka, går gjennom testen og puster med magen. Her strammer jeg også salgjorden og drikker brus.
7. Her kommer tålmodighetstesten. Jeg strammer tøylene, fortsatt bare i skritt, og rir rundt og tenker på fire elementer jeg må igjennom: Rebel må vœre foran sjenkelen (han skal gå av seg selv), han må følge sporet (vœre rette eller litt bøyd, alt ettersom hvor jeg rir), holde en jevne rytme, OG akseptere bittet – ergo, jeg må holde en veldig rolig, men solid hånd. Dette kan ta alt fra 5 til 20 minutter men jeg kan ikke trave før han “gir opp” i skritt.
8. Gjør det samme i trav, deretter galopp.
9. Fokuserer på overganger, ca 50 av dem.
10. Her tilsier alt at jeg burde vœre fornøyd, og de to siste gangene har jeg vœrt det.

Og bra gikk det – virkelig! Det er ikke lenge siden jeg var på et lavere nivå, men klarte nesten ikke å komme meg over 60%. Det er så utrolig moro når man får det til, og man VET med sikkerhet at man gjør det riktig. Jeg fikk til og med 7 for paces, noe forrige dommer kommenterte. Jeg turte virkelig å ri mer fram, uten å ende opp med en giraff. Når jeg var ferdig sto Stephanie med øynene fulle av tårer. Så begynte jeg å grine litt også. Det hele ble plutselig litt større når man tenker tilbake på hvordan han var – en hest ingen turte å leie til og fra beitet. Til i dag hvor jeg, som er over 6 måneder gravid kan ri en Novice dressurtest på verdens snilleste og roligste Rebel. Herregud som jeg elsker den hesten.

    EnglishNorsk bokmål