Lifestyle

Norge er ikke Guds gave til verden

September 16, 2014

Jeg er utrolig stolt av å være norsk.

Stolt av naturen våres, engasjementet vi har, arbeidsmoralen og stå på-viljen. Stolt av gavmildheten, rikdommen, helsesystemet og selvfølgelig brunosten. Mange er uenig med meg, og det er helt okey. Det skal dog sies at jeg har bodd lenge nok i utlandet til å sette enormt stor pris på hva Norge har å tilby. Jeg klarer ikke ikke å klage over norske helsekøer, innvandrere eller hvilken side av brua Polet skal holde til. Jeg ser Kongsvinger og Norge utenfra, og da blir alt litt mindre. Jeg leser om folk som blir ekstremt irritert over hva andre mener, og vil helst ikke at noen andre skal ha flere synspunkter. For meg er dette så grenseløst harry, og jeg blir oppriktig flau.

Jeg støtter Norge i nesten alle samtaler jeg har, og vil ei dele mine negative sider. Har jeg en dårlig dag kan jeg kjefte over at vi ikke har varmt vann i springen til alle døgnets tider, FOR DET HAR VI I NORGE. Klager over at det ikke er peis, og at husene er bygg opp av sement. Tre en nemlig mye bedre skjønner du, for det har vi så mye av hjemme. Klager over at jeg ikke finner noe som ligner på baconost, og at de bruker både pund og pence. I Norge sluttet de nemlig med dette for flere år siden, og 50-øringen er nå borte. Så smarte er vi, i Norge.

Jeg tenker aldri på hvor mye jeg sårer andre ved å snakke så høyt om mitt land. Hvor selvsentrert jeg kan virke. Hvor blære jeg er ved å rakke ned på andres kultuerer, matvaner og helsevern. For selv om vi er så heldige å ha vunnet i lotto, må vi være ydmyke. Det er nemlig ikke verdens undergang jeg at jeg må ha kontanter i lommeboken, siden flere steder ikke aksepterer kort. Kommentaren; – I Norge kjøper vi tyggis med Visa, har jeg sagt så mange ganger at jeg nesten blir flau.

Som nevnt i mitt forrige innlegg er det ikke alltid superenkelt å bo i Skottland. Jeg slipper veldig godt unna, men husk at jeg tar en arbeidsplass mange av dere mener jeg ikke fortjener.
Dette er det ingen hjemme som tenker noe på.. “Men du er jo norsk?” hjelper ikke så utrolig mye andre steder enn akkurat Norge. Glem ikke det.

_MG_7598 copy

Phew, føler meg virkelig bedre av å dele noen tanker jeg har rundt dette temaet. Snart blir dette en glad-blogg igjen, men jeg vil være ærlig med dere.
I dag har jeg forresten tatt de siste bildene som skal sendes til VG 😀 Krysser fingre og tær på at noen blir brukt!

    EnglishNorsk bokmål