Life with Rebel

Rebel needs physio

February 5, 2016

Rebel har, bank i bordet, vært frisk som en fisk siden jeg fikk han i Mars. Aldri har han vært halt, mistet matlysten eller bare vært generelt sur… Helt til forrige uke da jeg hoppet han i et 8-tall og han var ekstremt klønete fra høyere til venstre gallop. Han fikk frambeina med seg med en gang men bakbeina hang litt igjen. Jeg longerte han dagen etter for å se det med egne øyne, og fikk nesten mamma-sjokk når jeg så hvor jævlig det var. Han byttet gallop med bakbeina annenhvert steg og det så veldig brutalt ut. På høyre side var han veldig fin, det samme i trav på begge sider. Jeg tok han med ut for å trave han foran nye øyne, og hesten var ikke halt. Altså, da er det ingen vits i å ringe veterinær, men en fysio. Jeg ber til høyere makter at det er muskulært og at det med tid og stunder kan bli helt bra igjen. Han fikk fem dager “fri” men i dag red jeg han i skritt og trav – og det gikk veldig bra. På onsdag kommer det en fysioterapaut som forhåpentligvis  kan se hvor feilen ligger, og hva jeg kan gjøre annerledes. Huff, det er helt latterlig hvor mye mer medlidenhet jeg har med dyr enn med mennesker, men jeg var nesten helt på gråten fordi jeg var så redd. Kryss fingrene for oss, jeg vil så gjerne ha en frisk og rask hest igjen ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rebel has been the bestest of the best since he became mine last year. He has never been lame or sick (touch wood) until last week, when we practised jumping over a figure of eight. He jumped lovely but struggled dearly swapping canter from right to left. His front leg – no problem but the hind legs was a struggle. It only happened twice but I lunged him the day after to see with my own eyes.. and oh gosh was it bad, I nearly freaked out and called the vet on speed dial, but he was not lame. His trot was beautiful and his right canter likewise. I asked for loads of advise and a friend of mine had the same issue with her mare. We both agreed (hoped) its muscular and I booked in a physio coming on Wednesday 10th. Fingers crossed she can tell me what´s wrong with him so he can be treated. And go back to being a great horse again.

    EnglishNorsk bokmål