Lifestyle

Savn og hjemlengsel

June 11, 2014

Oi, hvor skal jeg begynne? Jeg fikk et fantastisk fint innlegg på facebook i dag, av min skjønne venninne Ina. Hjemlengselen sniker seg inn, og da må jeg skrive litt ned for å lette på følelsene. Det med hjemlengsel kan jeg skrive utrolig mye om, men jeg skal gjøre hovedfokus på den jeg savner aller aller mest. Og selv om jeg burde skrive venner og familie her, så klarer jeg på en måte å holde det gående. Vi holder kontakten, kan snakke når jeg har noe på hjertet og jeg kan se bilder og holde de oppdatert. Så var det den fantastiske skapningen jeg har hjemme da, på fire bein. Tro det eller ei, vi “snakker” litt på telefon nå og da, når mamma ringer. Det er vel jeg som snakker mest under de samtalene, mens Buster blir helt forstyrra, og løper til døra. Det gjør så vondt å ikke kunne kose på han, klemme han flat og putte nesen min i pelsen hans.
Jeg savner å høre han snøfte om morran fordi jeg står opp for seint, eller når har sneket seg opp i sengen min og beveger seg oppover i senga uten å faktisk gå. Han kravler. Og da står barten hans til alle kanter og han skjønner at han egentlig ikke får lov. Og jeg vet jeg burde vært streng og knipset han ned, men jeg smelter totalt for den gamle hunden som er så fantastisk veloppdratt at jeg lar han holde på.

Alle som har hatt, eller som har hund vet hva jeg snakker om. Han kan være med på alt og vil gjerne det også. Han er med på hytta, på fisketurer, på bading og lange bilturer hvor han gjerne vil ha vinduet nede så han kan lufte barten sin. Jeg kan se på han mens jeg spiser og han skjønner at han ikke får tigge. Når vi går tur setter jeg med ned og sier til han på en høflig måte, at nå må han “gå fot” så han ikke blir påkjørt. Så gjør han akkurat det jeg ber han om. Hver eneste gang. Det kommer en dag hvor min beste venn ikke er her lenger, dyr er kun til låns, men jeg kommer aldri i mitt liv til å få det forholdet til en annen hund.
Før den tid håper jeg vi kan lekesloss, at han følger etter meg uansett hvor jeg går i huset og at vekker meg om morgenen med snøfting.

6

5

4

3

2

1

7

    EnglishNorsk bokmål